Cobykdybysmus – pamflet

Reálný svět kolem nás je příliš fádní. Vykazuje pouze jedinou možnou dimenzi posloupnosti událostí tak, jak si je pamatujeme ze vzpomínek, jak se dějí právě teď a k čemu do budoucna směřují. Tak to ale přeci vůbec není!

bublina možnostíStejně, jako se situace časem ve vzpomínkách zkreslují a šednou, liší se také vnímání právě probíhajícího okamžiku. A především se otevírá nekonečný počet možných vyústění dané situace v závislosti na mnoha proměnných. Svůj vliv zde mají především vnitřní rozhodnutí, ale také vnější okolnosti, které nijak nelze ovlivnit. Ovšem nelze pouze zdánlivě, samozřejmě.

Mnozí tvrdí, že přílišné zaobírání se variantami teoretických budoucností je pouhou ztrátou času. Opomíjejí ale důležitý fakt. Jednak taková činnost může být navýsost příjemnou a už jen tím velmi užitečnou. Ale hlavně: jak dobře víme, každá zrozená myšlenka má svůj potenciál. Záleží na síle, upřímnosti, podpoře a sdílení myšlenek – jejich energie pak přitáhne realitu jako magnet a myšlenky se jako mávnutím kouzelného proutku začnou skutečně realizovat.

Žádné kouzlo to ale není. Stačí se jen na určitou myšlenku velmi pečlivě soustředit. Nebo myšlence zcela propadnout a věřit jí z celého srdce. Nebo dělat všechno pro to, aby se stala skutečností, napomáhat jejímu vyplnění (což je žádoucí téměř vždy).  Nebo se za ni drát a získávat pro ni další stoupence a pomocníky. Jedině tak se stane sen skutečností. Ta cesta není krátká ani snadná, ale není smyšlená. Tedy má svůj prapůvod také jen v myšlence, to ano. Ale není to vtip. Není to lež. Funguje to.

Vyzkoušejte si utápění v hlubinách cobykdybysmu na vlastní kůži. Náš profesionální tým je připraven kdykoliv vám s rozjímáním pomoci či poradit. Nebojte se nechat své úvahy rozeběhnout do těch nejvzdálenějších zákoutí fantazie. Protože co by bylo na tomto papíře, kdyby tu nestála zrovna tato slova?

~ od BáraKlára on 21 listopadu, 2014.

Napsat komentář